Nemanja Popovic
Nemanja Popović Foto:N1

Juče je preminuo dvogodišnji dečak Lav Popović, koji je bolovao od leukemije i već dva meseca se borio za život na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Novom Sadu. Priča o malom Lavu, skrenula je pažnju javnosti nakon što je njegov otac Nemanja Popović započeo štrajk glađu ispred Ministarstva zdravlja jer, kako tvrdi, njegovom sinu nije dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu spasila život. "Želim da svog jedinca sahranim dostojanstveno i da vidim kako da nastavim život dalje", kaže Nemanja za Nova.rs.

„Lav je bio bolestan, imao je tešku leukemiju, a ards je bio tu kao nuspojava. Doktori su dali sve sto su mogli. Ja sam pokušao sa državom da probam da nabavim neku terapiju koja bi možda radila, a koja možda i ne bi, ali sam morao da probam“, poručuje ovaj otac koji je juče izgubio svog jedinca.

„Nikakvo nasilje me ne interesuje“, kaže otac povodom najava da će zbog Lavove sudbine biti organizovani protesti.

Nemanja će se boriti za „Lavov zakon“.

„Što se tiče legalizacije marihuane u Srbiji, nadam se da će se jednog dana to desiti kako bi naučnici mogli da istražuju i dokazuju lekovitost te biljke. Voleo bih da se jednog dana taj zakon zove, Lavov zakon. Voleo bih da ove moje reči dođu do jovanosti“, kaže otac.

On dodaje da se neće raditi obdukcija njegovog sina. Lavovo telo će biti kremirano. Polaganje urne će, prema rečima oca, biti isključivo privatna stvar porodice.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare