autobus na liniji 65 sleteo sa puta Foto:E-Stock

Okretnica autobusa i trolejbusa u Čingrijinoj ulici na Zvezdari važi za jednu od najnebezbednijih, zbog čestih saobraćajnih nezgoda, izletanja vozila gradskog prevoza, pa su mnogi građani za njeno izmeštanje sa te lokacije.

Jedan od stanara iz ovog naselja Marko Milutinović ističe da je među građanima koji to zahtevaju zbog niza saobraćajnih incidenata, i zbog kojih je dobila naziv, kako tvrdi “ukleta okretnica“, prenosi N1.

Pročitajte još:

„Za manje od 12 godina smo imali sedam incidenata i izgubili smo dva ljudska života. Šest automobila je imalo veliku mateijalnu štetu, početkom janura je trolejbus udario u pekaru, i samo zato nije udario u našu stambenu zgradu. Incidenti se gomilaju, a problem ostaje i ne rešava se. Mi smo kao stambena zajednica pokrenuli postupak, obratili smo se zvanično Sekretarijatu za saobraćaj, i predložili smo kao prvu meru postavljanje elastično odbojne ograde“,  kaže Milutinović i napominje da je najbolje rešenje da se izmesti okretnica sa ove lokacije.

Prema njegovim rečima, zvanični Plan detaljne regulacije predviđa preseljenje ove okretnice na potez kod Cvetkove pijace.

Međutim, da bi se to izvelo, neophodno je da se proširi Čingrijina ulica, što je dovelo do negodovanja dela građana koji žive u ovom delu Beograda, koji su protiv toga.

Ukazuje i da je ova okretnica veoma specifična zato što se nalazi na uzvišenju i ima veliku strminu.

Nada se da će Sekretarijat za saobraćaj reagovati i da će privhvatiti zahtev dela stanara da se okretnica izmesti.

BONUS VIDEO: Lančani sudar na auto-putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare