Škola - ilustracija; Foto: Profimedia.rs

Aleksandra Stanković, nastavnica muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić" u Beogradu, koju je verbalno i fizički napao učenik te škole, za Danas kaže da je u pitanju učenik šestog razreda koji je već pod nekom vrstom nadzora i nema primerno vladanje.

„Uputila sam ga kod razrednog starešine jer je na času pušio elektronsku cigaretu i sa njim je otišao kod zamenika direktora, koji je bio u školi u popodnevnoj smeni. Učenik se vratio posle desetak minuta i nastavio da se šeta po učionici, a kada sam ga opomenula da ne sme da se šeta na času, prišao mi je i uz reči ‘marš tamo, ko te šta pita’ i uz psovke me odgurnuo. Mogao je i neko dete da zakači i ko bi bio kriv? Ja, jer se sve desilo na mom času“, priča nastavnica za Danas.

Kaže da je protiv učenika u ponedeljak pokrenut disciplinski postupak, sazvan je tim za zaštitu od nasilja, a obaveštena je i Školska uprava.

Iako je, kako dodaje, škola uradila sve što je do nje, Stanković ističe da nemaju alate kako da se izbore sa ovakvim situacijama.

„Pošto je juče pokrenut disciplinski postupak, učeniku će sigurno biti smanjena ocena iz vladanja. On nije suspendovan sa nastave jer se za tri dana završava školska godina i ocene moraju da se zaključe“, ističe Stanković.

Kaže i da je razočarana i pita se kako posle svega da uđe u to odeljenje, da tom učeniku predaje, da ga uči i vaspitava i da bude autoritet.

„U ovoj školi sam 36 godina i nisam verovala da ovako nešto može meni da se dogodi. Pitam se da li treba da napustim prosvetu“, ističe naša sagovornica.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare