Foto:privatna arhiva

Komitet za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu odbacio je prijave protiv Klinike za kardiohirurgije za navodno neetično postupanje i zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika, saopštio je rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić, prenose Južne vesti.

kupno četiri prijave podnete su protiv Kardiohirurgije i Komitet ih je na današnjoj sednici odbacio, prenose Južne vesti.

„Po dve prijave podneli su direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić i šef katedre UNO Hirurgije Miroslav Stojanović. Cela naša Klinika zahvalna je svim članovima Komiteta za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu na akademskoj čestitosti. Opšti interes i Istina bili su danas iznad ličnih animoziteta, netrpeljivosti i ljubomore“, objavio je Milić na Fesbuku.

U prvoj prijavi podnetoj protiv Klinike za kardiohirurgiju, kako je Milić ranije rekao, osporavaju rezultati rada studije koja je rađena na na Klinici tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije koronavirusa 2020. godine.

Južne vesti podsećaju da je početkom februara Klinički centar u Nišu formirao komisiju koja će ispitivati da li se na Klinici za kardiohirurgiju opravdano troši lek Simdax, koji se koristi za jako oštećeno srce, a Milić je rekao da se nad lekarima Kardiohirurgije vrši „orkestrirani mobing“.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar