Paljenjem sveća i polaganjem venaca i danas u 14.06 porodice, kolege i prijatelji kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku odali su poštu radnicima RTS-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine. Pomen poginulama održan je i noćas, u dva sata i šest minuta.

Porodice, prijatelji i kolege poginulih radnika RTS-a i danas u 14 sati i šest minuta položili su cveće i zapalili sveće kod spomenika „Zašto“ i ponovili da ni posle 23 godine nema odgovora na pitanje zašto su poginuli njihovi bližnji.

U dva sata i šest minuta kod spomenika u Tašmajdanskom parku sinoć je održan pomen stradalim radnicima RTS-a.

Obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije Foto:FoNet

Pre dvadeset tri godine, u noći između 22. i 23. aprila, NATO je bombardovao zgradu RTS-a i ubio 16 zaposlenih.

U napadu su poginuli: Jelica Munitlak, šminker, Ksenija Banković, video-mikser, Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović, tehničar u masteru, Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja, Dragan Tasić, električar, Aleksandar Deletić, kamerman, Slaviša Stevanović, tehničar, Siniša Medić, dizajner programa, Ivan Stukalo, tehničar, Dejan Marković, radnik obezbeđenja, Milan Joksimović, radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović, tehničar u masteru, Slobodan Jontić, monter, Milovan Janković, precizni mehaničar i Tomislav Mitrović, režiser programa.

Za pogibiju radnika RTS-a do sada je odgovarao Dragoljub Milanović, koji je 2002. osuđen na deset godina zatvora zbog nepoštovanja naređenja Savezne vlade, po kojem je zaposlene i tehniku trebalo da izmesti iz zgrade u Aberdarevoj ulici.

Bonus video: Ukrajina iz prve ruke – Atmosfera kao pred NATO bombardovanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar