Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Vlada Severne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, i po toj odluci turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji maksimalno pet sati. To je važno zbog činjenice da od ponedljeka svoje granice za turiste iz Srbije otvara Grčka.

Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Severne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, tranzit turista podrazumeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Severnu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

Inače, Grčka je najavila da će  zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pošaljem poruku da je Grčka spremna da dočeka turiste ovog leta tako što će njihovu bezbednosti i zdravlje staviti na prvo mesto“, rekao je premijer Kirijakos Micotakis tokom posete ostrvu Santorini,

Grčka je povećala broj zdravstvenih radnika na svojim ostrvima, a Micotakis je, sa maskom na licu, posetio zdravstvene ustanove i doktore na ovom ostrvu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare