Foto: SSP

Pre više od pola godine, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević najavila je dodelu sredstva za rekonstrukciju Doma kulture u Titelu. Kako je tada navedeno, od 500 miliona dinara namenjenih za adaptaciju, dogradnju i rekonstrukciju objekata kulture u javnoj svojini, najveći iznos, čak 179,5 miliona dinara, odobreno je za titelski Dom kulture koji bi trebalo da postane multifunkcionalni objekat sa bioskopom. Novac je obezbeđen, ali radovi nikako da počnu.

Predsednik OO Stranke slobode i pravde Titel Veljko Mačar u izjavi za Nova.rs navodi da su Titeljani obukli radnička odela i pokušali da pomognu radove na rekonstrukciji Doma kulture za čiji nadzor je novac obezbeđen, međutim radovi nikako da počnu.

„Osetili smo potrebu da pomogneno u radovima i došli u mobu, ali nismo zatekli ni radnike, ni mašine, jer rekonstrukcija nije ni započela! Situacija na terenu mesecima je nepromenjena, pa ne čudi što u nedavnoj anketi čak 88% mladih kulturni život u Titelu i mestima opštine ocenjuje najnižim ocenama. Naime, da bi pogledali film u bioskopu ili posetili neki kulturni događaj, Titeljani moraju da otputuju u Novi Sad, Beograd ili Zrenjanin, pa kultura u našoj opštini predstavlja ozbiljan atak na kućni budžet“, objašnjava Mačar.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da tu nije kraj vređanju inteligencije građana jer, kako se navodi u izveštajima javnih nabavki, 29. septembra ove godine lokalna samouprava donela je odluku o dodeli ugovora na ime „usluge vršenja stručnog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji i sanaciji Doma kulture u Titelu“ u iznosu od skoro 25 hiljada evra.

Pita se da li to znači da će građani i građanke naše opštine plaćati stručni nadzor nad radovima koji nisu ni počeli?

„Za nas više nije pitanje kada će početi radovi na Domu kulture, jer odlazeća vlast u Titelu ni do sada nije pokazivala želju da unapredi život građana, već isključivo da arči budžet. Budući da novca ima čim se eliminišu „naprednjačke šeme“, nakon pobede na izborima, učinićemo sve da našim sugrađanima što pre vratimo Dom kulture – uređen i modernizovan, kakav zaslužuju“, zaključuje on.

BONUS VIDEO: Odbornik Tatalović u Skupštini grada napao gradsku vlast zbog ugovora GSP-a o nabavci novih tramvaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar