Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ekološki ustanak poziva sve ekološke organizacije, političke stranke, javne ličnosti i institucije da stanu u zaštitu porodice Petković iz Gornjih Nedeljica "čiju je bezbednost najvredniji volonter Rio Tinta, predsednik države Aleksandar Vučić u svom današnjem nastupu ugrozio iznoseći neistine da su primili novac od ove kompanije".

Marijana i Nebojša Petković iz „Ne damo Jadar“ prihvatili su  izazov da odu na poligraf sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i odgovore na pitanje ko je uzeo pare od kompanije „Rio Tinto“, za šta ih je Vučić prethodno optužio.

Na ovo su reagovali iz Ekološkog ustanka ocenivši da je upiranje prstom i pretnja četvoročlanoj porodici Petković „ponižavajuće bedno ponašanje za svakog čoveka koji ima gram ljudskosti i empatije“.

„Lako je sa pozicije apsolutne moći pretiti i upirati prstom u porodicu kojoj ste Vi i vaš Rio Tinto skrojili sudbinu ekoloških izbeglica. I dok vi potpuno besplatno svom snagom lobirate za projekat o kome se izjasnila SANU, za čije članove javno govorite da su lopovi i neznalice, za to vreme vaši prvi saradnici i kumovi preko noći postaju vlasnici najskupljih stanova u Beogradu i lupaju besna kola po Dedinju“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Kako su naveli, u ime desetine hiljada ekoloških aktivista koji neće dozvoliti proterivanje ljudi iz Gornjih Nedeljica, Ekološki ustanak poručuje Aleksandru Vučiću da ga se ne plaše, ni njega ni, kako kažu, njegovih batinaša, ni njegovih navijača ni tajnih službi krimiminalaca.

„Żivot u Gornjim Nedeljicama mora da se nastavi! Obećavamo ti Aleksandre Vučiću da ćemo ga braniti svim sredstvima i do kraja“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare