Urušen nasip na keju u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na novosadskom keju, blizu Žeželjevog mosta, nastalo je ozbiljno oštećenje nasipa.

Nakon što je Dunav opao, pojavilo se ozbiljno oštećenje nasipa u Novom Sadu koji je prva odbrana od poplava u ovom gradu.

Urušen nasip na keju u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ovo oštećenje se nalazi tik uz cev od  kanalizacionog ispusta. Novi Sad još uvek nema nikakav prečišćivač otpadnih voda pa se kompletan sadržaj novosadske kanalizacije izliva direktno u Dunav, što tokom niskih vodostaja, kada cev nije pod vodom zna da širi nesnosan smrad na keju.

Pročitajte još:

Marko Šćiban iz Ekološkog fronta Novi Sad za „Novu“ kaže da se ovakve stvari  već dešavale i da je to samo dokaz kakav odnos prema bezbednosti i priobalju grada vode nadležne službe.

Urušen nasip na keju u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Grad se ne brani samo novim nasipima i sužavanjem toka reke, kao što se prema novom GUP-u planira na Kameničkoj adi, već upravo održavanjem prirodnih vodoplavnih zona koje usporavaju tok plavljenja i besplatno nas čuvaju. Dok jedni planiraju da nam našim novcem to ukradu, nasip na keju se raspada“, kaže Marko Šćiban iz Ekološkog fronta.

Portal Nova.rs je pitao je preduzeće „Vojvodinavode“, koje je nadležno za tok Dunava i obaloutvrde, da li znaju za oštećenje nasipa i šta su uradili tim povodom, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar