Foto: Shutterstock/Baloncici

Sve opozicione odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada predale su danas zajedničku krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Novom Sadu, protiv gradonačelnika Milana Đurića i direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Uroša Lončara zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, jer se građanima već tri nedelje isporučuje voda koja nije u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće i koja nije za upotrebu u ishrani.

„Tražimo od tužilaštva da ispita sve okolnosti i utvrdi odgovornost pojedinaca za novonastalu situaciju u vodosnabdevanju u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju koalicije NADA.

Dodaju da su na ovo prinuđeni , jer gradska vlast ćuti i drži građane u neizvesnosti, ne dajući nikakve informacije o kakvoj vrsti valjkastih crva se radi koji su se našli u vodovodu i da li kontaminacija još uvek traje.

PROČITAJTE JOŠ

„Građani ne veruju gradskoj vlasti SNS, jer na sve njihove pozive da se koristi voda iz gradskog vodovoda, svedoci smo praznih rafova za flaširanu vodu u prodavnicama jer se masovno kupuje od strane Novosađana. Očekujemo zbog urgentnosti od tužilaštva da brzo reaguje, utvrdi činjenično stanje i napravi pritisak na vlast da problem reši što pre u
interesu svih građana i kazni krivce“, zaključuje se u saopštenju.

Krivičnu prijavu su podnele :

Odbornička grupa „NADA ZA NOVI SAD – NOVI DSS – POKS“

Odbornička grupa „Kreni promeni Novi Sad“

Odbornička grupa „SRBIJA CENTAR – BRAVO NOVI SAD“

Odbornička grupa „Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak“

Odbornička grupa „STRANKE SLOBODE I PRAVDE I POKRET ZA PREOKRET “

Odbornička grupa „Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Zeleno
levi front“

Odbornička grupa „Grupa građana Heroji – Miša Bačulov“

I odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare