U novinama “Nova”, u petak, pročitajte: Broj slučajeva porodičnog nasilja u drastičnom porastu, za nedelju dana ubijene tri žene; Nebojša Zelenović u intervjuu poručuje: "Sporazum Beograda i Prištine zabraniti ujedinjenje Kosova s Albanijom"; Saznajte i kako da povratite PDV prilikom kupovine prvog stana.

Bajden pozdravio što je Srbija prihvatila francusko-nemački predlog: Zapad računa da je Vučić prihvatio predlog o Kosovu

Deluje da Zapad doživljava da je Beograd u načelu prihvatio barem koncept, ako ne ceo plan, koji izgleda da se još uvek razrađuje i dorađuje aneksima, navodi za „Novu“ Milan Krstić , docent sa Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu.

Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno u intervjuu poručuje: Na konferenciji o Balkanu rešiti pitanja Kosova i BiH

Sporazum Beograda i Prištine mora sadržati odredbu o zabrani ujedinjenja Kosova sa Albanijom, bez saglasnosti Srbije i ZSO, smatra zelenović.

Kako do para od PDV prilikom kupovine prvog stana: Kupac može samo jednom da traži povraćaj novca

Poreska uprava ima rok od 30 dana odluči o zahtevu. Kada se donese odluka o povratu PDV-a, kupac u roku od 15 dana može da očekuje refundiranje. Međutim, često se čeka i duže.

Reditelj koji iza sebe ima ostvarenja „Mala jutarnja priča“, „Ljubav i drugi zločini“ i nagrađivani film „Strahinja Banović“, pre dve godine upustio se u novu avanturu – sa nekadašnjim profesorom, a onda i kolegom i dugogodišnjim prijateljem Srđanom Karanovićem seo je nameran da prođe kroz ceo njegov opus i napiše svedočanstvo o vremenu, zemlji i industriji koja više ne postoji.

Ovde nikada nije bilo lako snimiti film, osim ako ste državni reditelj, poručuje Arsenijević u intervjuu.

Odigrani prvi mečevi osmine finala lige šampiona: PSŽ ne brine zbog minimalca, Mbape i dalje preti Bajernu

Liga šampiona donela je nešto manje golova u prvim mečevima osmine finala, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Nijedan igrač iz Srbije se nije našao ni u sastavima ovih timova.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Zemljotres na Krku