U novinama "Nova", u utorak, pročitajte: Šta se krije iza zvanične posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji; Zašto spasioci Gorske službe tvrde da je Fruška gora najopasnija planina u Srbiji; Borko Stefanović iz SSP poručuje: Ovo je vlada nastavka korupcije i kriminala.

Intervju Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP: Ovo je vlada nastavka korupcije, krađe izbora i kriminala.

„Nastavićemo borbu baš u skladu sa planom od kojeg su neke kolege odustale, uvereni da će se i oni vratiti našim originalnim zahtevima koji podrazumevaju osnovne izborne uslove, reviziju biračkog spiska i Komisiju koja to može da zaista uradi, profesionalne javne servise i izbore kad se to sprovede“.

Trend prekomerne izgradnje na štetu zelenih površina nastavlja rast: Investitori „guše“ Beograd i pretvaraju ga u toplotno ostrvo.

Područja sa najvećim brojem tropskih noći (do 50 tropskih noći) su Novi Beograd (centralna zona), Savski amfiteatar (Beograd na vodi), Dunavska padina (Dorćol, Palilula), uži centar grada (Stari grad) i pojas duž autoputa kod Autokomande.

„Nova“ donosi delove poslednje knjige Dobrice Ćosića: Od fascinacije Josipom Brozom do prezira.

Seljaci i sirotinja, lako su mu praštali raskošni, dvorski život, osobito kada je Jugoslaviji posle 1948. zapretila Staljinova agresija. Titov brionski život nije bio nepoznat građanima Jugoslavije. O njemu se govorilo najpre među prijateljima, u kafanama i na slavama, piše srpski književnik u zapisu „Knjiga o Titu“.

Pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) govorili za „Novu“: Fruška gora je najopasnija planina u Srbiji.

Iako to zvuči neverovatno, ovaj Nacionalni park, zbog blizine velikih gradova, ima ubedljivo najviše posetilaca, a samim tim i slučajeva da se neko izgubi, doživi nezgodu ili povredi, objasnio je za naš list spasilac GSS Aleksa Gluščević.

Potražite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare