U novinama "Nova", u sredu, pročitajte: Srbija za EXPO kupuje zemlju za pola miliona evra po hektaru, koju je prethodno prodala Arapima za 4.700 evra; Novi talas borbe protiv kopanja litijuma; Prosvetari na ulici, a ministarstvo sprema stipendije za studente nastavničkih fakulteta;

Naša zemlja nije potpisala pismo podrške generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija: Vlast na strani Izraela i pored Rezolucije 1244 i misije Unmika.

Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša Izrael je nedavno proglasio nepoželjnom osobom. Kao odgovor, 105 zemalja članica UN potpisalo je pismo podrške, dok podršku pored naše zemlje nisu iskazale ni Amerika, Velika Britanija, Mađarska, Nemačka, kao i nekoliko država regiona.

Koliko nas košta eksproprijacija zemljišta za izgradnju EXPO: Srbija otkupljuje zemlju za pola miliona evra po hektaru, a prodala je Arapima za 4.700 evra.

Kompleks u Surčinu prostiraće se na 350 hektara, a zona gradnje zahvatila je i niz parcela privatnih lica i kompanija, među kojima je i „Al Dahra“, koja je do njih došla kupovinom PKB-a 2018. godine.

Veliki protest sutra u Loznici, od subote blokade po gradovima: Novi talas borbe protiv kopanja litijuma.

PN: Potvrđen dolazak predstavnika svih opozicionih stranaka u sredu na protest u Loznici, a u četvrtak se očekuje sednica Skupštine grada Loznice, na kojoj treba da se izglasa Prostorni plan područja posebne namene za projekat „Jadar“.

Šta se događalo iza zatvorenih vrata ruskog kulta koji deluje u Crnoj Gori: Tri nasilne smrti povezane sa sektom „Ašram Šambala“.

Sumnjalo se da je vođa Konstantin Rudnev odgovoran i za nestanke desetak osoba, a nakon izlaska iz zatvora u Rusiji 2021. boravio je u Baru, Ulcinju i na Žabljaku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar