Novine „Nova“ u sredu pišu o zahtevu za vanrednu sednicu Skupštine Srbije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i energetici.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ponudila je opoziciji da predsednik države Aleksandar Vučić dođe na sednicu parlamenta, na šta je Marinika Tepić iz SSP odgovorila da je ovo preozbiljna tema da bi je on pretvori u cirkus, dok Aleksandar Jovanović Ćuta ističe da Vučić treba da dođe na sednicu o Kosovu.

Pod naslovom „Kurti šeta, Srbe hapse“, list piše o teroru na severu Kosova i hapšenju četvorice srpskih mladića. I dok Priština tvrdi da su su napali policiju, premijer Miloš Vučević ukazuje na represiju.

Advokat Ivan Ninić o poništenju presude Vučićevom kumu: „Tužilaštvo „pomoglo“ Nikoli Petroviću. Glavna krivica je, objašnjava Ninić, na Prvom osnovnom javnom tužilaštvu koje je sastavilo loš zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Alarmantna situacija u školama: Srbiji fale i učitelji.  Nema dovoljno ni nastavnika fizike, matematike, engleskog jezika, pa direktori škola, prema rečima Danimira Mandića, dekana Učiteljskog fakulteta u Beogradu, traže studente koji su na master studijama, a u poslednje vreme i studente četvrte godine, jer nemaju izbora.

Trofejni trener više neće voditi košarkašku reprezentaciju: „Pešić poručio KSS: Nađite novog selektora“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar