U novinama “Nova” u utorak saznajte: Zašto američki senatori predlažu novi zakon o Zapadnom Balkanu i šta bi njime bilo predviđeno i formulisano, Koliko košta privatni boravak za učenike najnižih razreda u čijim školama ne postoji celodnevna nastava...Pročitajte i šta su reporteri "Nove" zatekli u kući masovnog ubice na Cetinju, gde je upucao prvu žrtvu.

U naslovnoj priči o predlogu američkih senatora za uvođenje novog zakona o Zapadanom Balkanu,„Nova“ otkriva šta bi sve tim zakonom bilo regulisano.

„Predlog zakona unapređuje regionalnu stabilnosti u borbi protiv korupcije i to uspostavljanjem programa koji podstiče “inkuzivni ekonomski razvoj”, izradu nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, a istovoremeno se insistira da budu sankcionisani oni koji, prema procenama SAD, ugrožavaju mir na Zapadnom Balkanu“, navodi se u dokumentu u koji je „Nova“ imala uvid.

Roditelji beogradskih osnovaca u čijim školama ne postoji program celodnevne nastave za učenike najnižih razreda, na mukama su i pre 1. septembra

Decu nema ko da čuva, a privatni boravak papren: Gledali smo cene kod privatnika i za to nam treba 23.000 mesečno, ispašće da jedna plata pokriva samo vrtić i školu, a da od druge treba da se prehranimo, priča Marijana, majka jednog prvaka.

Reporteri „Nove“ obišli su i Cetinje, koje se još nije povratilo od šoka posle masakra Vuka Borilovića. U tekstu „Deca su mislila da je počeo rat, pucnji odzvanjaju u mislima“ pročitajte dramatična svedočenja ali i pogledajte fotografije kuće iz koje je Borilović krenuo u ubilački pohod.

„Čula sam buku i izašla na prozor sa ćerkama. Borilović se nije krio, grabio je koga će pre da ubije, stao je ispred naše kuće, raširio ruke i dozivao mog muža, koji nije bio tu. Od straha nisam mogla da se pomerim, nisam disala…“, svedoči Miljana J. iz neposrednog komšiluka ubice Borilovića.

Večeras se završava Festival filmskih scenarija u Vrnjačkoj Banji: Dvanaest filmova u borbi za tri nagrade

Novoustanovljeno priznanje za najboljeg mladog glumca nosi ime rano preminulog Marka Živića, a Anđelka Prpić i Srđan Koljević su već odlikovani.

Nova donosi i intervju sa reperkom Ivanom Rašić, poznatijom kao Sajsi MC.

Pesma „Ringe jaja“ jeste izazvala takve reakcije – to je takva pesma, vrlo direktna. Nema uvijanja, jasno je o čemu se radi. Kada se obrađuje takva tema, jezik je vulgaran. Ne vidim da moje muške kolege dobijaju takve komentare. Muškarci nikada nisu vulgarni, to se očigledno pripisuje samo ženama. Od početka za mene govore da sam vulgarna. Ali, ja se bavim rečima i umetnošću. Reči su moje oružje. Mislim da su takvi komentari glupi. Jer, eto, nisam videla da iko muškom kolegi kaže da je vulgaran“, kaže Sajsi MC.

Svetislav Pešić, selektor košarkaša, konačno progovorio: Emotivan smo narod, „puvamo“ se bez argumenata

Selektor je nakon nakon 11 dana potpune izolacije reprezentacije odlučio da progovori o atmosferi u timu, mnogim nepoznatim pitanjima i da obrazloži zbog čega je povukao poteze koji u javnosti nisu dočekani sa oduševljem.

****

Bonus video: Ispovest Cetinjanke 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare