Nikola Jovanović Foto:Fonet/Milica Vučković

Centar za lokalnu samoupravu apeluje da Komisija za planove Skupštine grada Beograda na današnjoj sednici odbaci nacrt plana za zemljište IMT-a, izjavio je Nikola Jovanović, direktor ove organizacije i nekadašnji gradski odbornik.

„Ne samo da je ovo zemljište otuđeno u netransparentnom postupku, bez provere porekla kapitala kupca i bez plaćanja konverzije zemljišta, već i plan predviđa gustu gradnju koja će dovesti do negativnih posledica po saobraćaj i komunikacije, disbalans u namenama i nehumano stanovanje u novobeogradskim blokovima“, istakao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanovnici Novog Beograda su se više puta izjasnili da žele da se prostor nekadašnjeg IMT-a iskoristi za dodatne sadržaje kojima bi se oživeli savski i bežanijski blokovi, a ne za konfekcijsku stanogradnju i investitorski urbanizam, stoji u izjavi direktora CLS-a.

„Ovaj plan obuhvata 36 hektara i njegova krajnja verzija će presuditi da li će Novi Beograd biti opština budućnosti ili pak besadržajna spavaonica za pranje para. Zato pozivamo i ABL Solvent i projektni biro ZAP na dodatne konsultacije, kako ne bi radili direktno protiv interesa Novobeograđana“, naglasio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Da li litijum „čupa“ Srbiju iz ruskog zagrljaja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare