Nikola Jovanović Foto: N1

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović rekao je da novi sistem naplate javnog prevoza u Beogradu doveo do toga da se prodaju duplo manje karata nego ranije, kada je postojao sistem validatora.

„Gradski menadžer Miroslav Čučković se pohvalio činjenicom da se dnevno pošalje 35 hiljada sms-ova za kupovinu pojedinačnih karata u Beogradu, ali to je upola manje nego što je to bio slučaj pre maja“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

On je poručio da je trenutni obim naplate karata duplo manji nego pre maja.

„U periodu pre uvođenja novog sistema, dnevno je bilo oko 62 hiljade validacija pojedinačnih karata, a ako na to dodamo karte koje su ranije bile kupovane platnom karticom i one kod vozača, uviđamo da je trenutni obim naplate karata duplo manji nego pre maja“, izjavio je Jovanović i dodao:

„Pritom, gradska uprava još uvek nema softver za „Bele“ za proveru karata, niti se on čak nalazi u planu javnih nabavki. Za dublju analizu treba sačekati da se vidi kako će krenuti prodaja mesečnih karata i kako će putnici reagovati kada krene redovna kontrola u vozilima, istakao je direktor CLS-a.

Bonus video: Šapić pojasnio šta da rade građani koji su ranije uplatili novac na već postojećim kartama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar