Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Građevinska škola u Beogradu već nekoliko godina ne može da upiše odeljenje koje obrazuje zidare, armirače i tesare, a za smer građevinskog operatera i ove godine bila su zainteresovana samo tri učenika, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Direktor te škole Rade Zejak se nada da će se u drugom upisnom roku prijaviti još nekoliko đaka kako bi ponovo zaživeo taj smer.

“Jeste taj rad naporan, ali može se reći da su zarade poslednjih godina enormno skočile za ovu vrstu profila. Tako da oni koji bi se odlučili da rade na tim poslovima, njihove zarade bi išle preko 1.500 evra za početnike, a preko 2.000 evra već sa nekim radnim iskustvom“, rekao je direktor Građevinske škole.

Rade Zejak Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

I u Tehničkoj školi “Drvo art“ na Dorćolu muče muku sa jednim smerom. Trenutno dvanaestoro učenika želi u stolare, a potrebno je 15 da se formira odeljenje.

“Ja verujem da će to odeljenje svakako biti formirano zato što već imamo pozive zainteresovanih roditelja i učenika i takođe tu je i drugi krug. Imamo i pozive učenika koji su se u toku prvog razreda školovali u nekim drugim školama“, istakla je direktorka Tehničke škole „Drvo art“ Zorica Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare