Foto: N1

Crvena boja koja se juče popodne izlila iz kanalizacije, pronela Bjelicom kroz Lučane i ovom rekom dospela do ušća u Zapadnu Moravu nije ostavila ekološke posledice, kažu nadležni u lučanskoj lokalnoj samoupravi i navode da ni protiv koga neće biti podneta prijava, jer nije bio ugrožen ni biljni ni riblji fond u reci.

Međutim, meštani navode da ih je uhvatila panika od velike crvene mrlje koja je plivala Bjelicom na potezu industrijske zone. Ovo područje su odmah obišle nadležne službe – pripadnici Štaba za vanredne situacije, komunalni, vodni i sanitarni inspektori.

Prema rečima predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića žitelji nemaju razloga za strah, jer se, kako je rekao, izlila mala količina boje koja se nalazi na zelenoj ekološkoj karti. On je dodao da nije ugrožen ni riblji fond i biljni svet koji se nalazi u blizini.

„Do izlivanja je došlo iz jedne firme koja poštuje sve ekološke propise i protiv nje neće biti podneta nikakva prijava“, rekao je Dolović ne precizirajući o kom preduzeću se radi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar