Foto: Printscreen Nova/Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je gostujući na televiziji Pink da je policija ušla u JP Pošta zato što on nije zadovoljan radom tog preduzeća, ali je istovremeno to povezao sa ulaskom u D Express i dao politički motiv za upad u D Express, što predstavlja upotrebu policije u političke svrhe, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Predsednik poredi upad u D Express sa upadom u Poštu, ali zaboravlja da je u Poštu MUP ušao sa Tužilaštvom.

Osim toga, navodna tri zakonska osnova za upad u D Express ne postoje, kada Ustav jasno propisuje da se bez naredbe suda može ući u tudje prostorije samo u dve situacije, od kojih nijedna nije ovde prisutna.

Nije sporno da policija ima zakonska ovlašćenja da u neku firmu uđe, ali koji god pravni osnov da koristi, policija mora da izda bar jedan dokument o svom ulasku u tuđe prostorije, o pregledu tih prostorija, o pregledu dokumentacije i ograničavanju slobode kretanja.

PROČITAJTE JOŠ

U konkretnom slučaju, ni jedan jedini dokument policija nije izdala, niti je dala bilo kakve pravne razloge za svoje postupanje. To je upravo ono što zakon zabranjuje, navodi se u saopštenju kompanije D Express.

BONUS VIDEO „Upad u Poštu pokušaj da se zamaskira brljotina“: Policija u D Expressu greška ili vid pritiska?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar