Predstavnici inicijative "Most ostaje" ocenili su danas da su nadležni u gradu Beogradu namerno zapustili Stari savski most da bi ukinuli linije javnog prevoza i upozorili da "ova vlast kreira lažne razloge da bi opravdala sumanut plan rušenja funkcionalanog Starog savskog mosta, i širenja Beograda na vodi na levu obalu Save".

U saopštenju koje su ime inicijative „Most ostaje“ poslale Združene inicijative i pokretni podseća da je Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će od danas, autobuske linije 78 i 83 biti preusmerene na Brankov most i da je kao razlog premeštanja naveo oštećenje kolovoza na Starom savskom mostu.

„Namerno su zanemarili redovno održavanje mosta, kako bi kolovoz propao, da bi stvorili izgovor za ukidanje linija javnog prevoza. Ova vlast kreira lažne razloge da bi opravdala sumanut plan rušenja zdravog i funkcionalanog Starog savskog mosta, i širenja Beograda na vodi na levu obalu Save. Ovo je očekivan sled postupaka štetočinske vlasti, te smo pre mesec dana podneli krivične prijave zbog namernog zapuštanja mosta protiv gradonačelnika Šapića i svih odgovornih rukovodilaca u Sekretarijatu za saobraćaj i JP Beograd. Okrivljeni upravo sada i sami ponose dokaze za dela koja su počinili“, ističe se u saopštenju.

Inicijativa „Most ostaje“ naglašava da „nedopustivo i podmuklo igranje mostom i javnim prevozom ima za rezultat ogromne gužve koje se sada već dešavaju u gradu“.

„Brankov most i „Gazela“ već rade u maksimalnim kapacitetima, što govori da je sve urađeno bez ikakve studije opravdanosti. Molimo Beograđane, da zapamte sav bes i psovke koje ovih dana budu doživljavali u kolabiranom beogradskom saobraćaju, i da nam se sa tim emocijama pridruže u direktnoj borbi za očuvanje Starog savskog mosta i očuvanje Beograda“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare