Vlasnik stana Tomislav Stanković Foto:N1

Stan porodice Stanković na Karaburmi, u Ulici Patrisa Lumumbe, potpuno je izgoreo u utorak nakon što se klima zapalila i eksplodirala. Svih 47 kvadrata potpuno je uništeno, a Stankovići su prethodnu noć probdeli, kako za N1 priča Tomislav Stanković (71), vlasnik stana.

„Šok. U šoku smo, poludećemo. Sinoć nismo spavali, nismo oka sklopili. Proveli smo noć u vešernici, tu u našoj zgradi, gde inače živi komšinica. Ona se vraća sutra sa odmora, i ne znam gde ćemo i kako ćemo dalje“, priča Stanković za N1.

Kaže nam da je stan potpuno neupotrebljiv i da su on i supruga uspeli da spasu samo dokumenta.

„Žena je bila u stanu kada je izbio požar, zgrabila je torbu u kojoj su dokumenta i istrčala bosa napolje. Buknulo je odjednom. Za minut se sve desilo, sve je uništeno. Eto šta jedna klima može da uradi“, navodi.

Potresen zbog gubitka, sagovornik kaže da nema ni drugu odeću, da se presvuče, kao i da sam neće moći da renovira stan.

„Da li je moguće da se meni to desi? Na ovu moju bedu… još i to. Imam 71 godinu, penzioner sam, penzija mi je 23.000. Ni žena ne radi, već 20 godina prima invalidsku penziju. Nemam gde ni da se presvučem, odeća mi smrdi na dim“, priča on.

Kada su ga pozvali, bio je u policiji. Niko mu se od nadležnih, kaže, nije javio. Niko ga nije pozvao.

„Neverovatno, ali tako je“, navodi vlasnik stana koji je izgoreo u požaru.

Celo prepodne proveo je na šalterima, ne znajući kome da se obrati. Iz jedne policijske stanice u drugu, samo da bi dobio potvrdu na osnovu koje će komisija izaći na teren da proceni štetu.

„Trebalo je da dam podatke o požaru, o tome da li su dolazili vatrogasci i hitna pomoć. Sada čekamo komisiju, pa ćemo videti. Trebalo je da dođu danas, ali ništa od toga. Niko nam ne nudi nikakav smeštaj, ne znamo gde ćemo od sutra, kad se komšinica vrati“, kaže Tomislav.

Ipak, Stankovići su u svojoj muci svedočili dobroboti i humanosti. Žena koju ne poznaju, a koja je prolazila pored njihove zgrade i čula za požar, dala im je 10.000 dinara.

„Pronašla nas je u vešernici. U tom trenutku smo ručali, paradajz i hleb… Pojavila se na vratima i dala nam novac, da nam se nađe“, priča Tomislav.

Podsetimo, požar je izbio oko 12 sati, dok je njegova supruga bila sama u stanu.

„Krenuo sam na pecanje, a moja supruga je ostala u stanu. Vrlo brzo me je nazvala i rekla da je u stanu požar. Rekla je da je uključila klimu i otišla u drugu sobu da se odmori. Prvo nisam mogao uopšte da shvatim o čemu mi govori“, ispričao je ranije Tomislav.

Ukoliko želite da pomognete porodici Stanković, to možete da uradite uplatom na račun 200-0000134460849-26, na ime Tomislav Stanković, Banka Poštanska štedionica.

***

BONUS VIDEO – Dan uživo: Eksplodirala klima na Karaburmi (23.7.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare