Foto: Promo

Muzička radionica za osobe sa invaliditetom ŠOSO ,,Milan Petrović“ Iz Novog Sada i inkluzivni orkestar ,,Dobri ljudi“ koji deluje u okviru radionice dobitnici su prestižne godišnje nagrade ,,Zero Project Awards 2023” za inovativna rešenja u u oblasti inkluzije za pristupačan muzički program.

U okviru Zero konferencije koja će biti održana od 22-og do 24-tog februara 2023 godine orkestar,,Dobri ljudi” će imati nastup u zgradi Ujedinjenih Nacija u Beču i kroz svoj muzički performans predstaviti našu zemlju I umetničko stvaralaštvo osoba sa invaliditetom na ovom značajnom događaju.

,,Zero Project“ je program Esl Fondacije iz Beča (The Essl Foundation) koja u partnerstvu sa organizacijom Ujedinjenih Nacija (The United Nations in Vienna) već 10 godina prikuplja I deli inovativna rešenja za svet bez barijera gradeći bolje uslove za život osoba sa invaliditetom.

Foto: Promo

Muzička radionica postoji već 10 godina i bazirana je na upotrebi novih tehnologija u oblasti muzike koje omogućavaju aktivno učešće osoba sa invaliditetom u stvaranju i izvođenju muzike i time doprinose njihovom uključivanju u društvenu zajednicu.

Za to vreme je ostvarila veliki broj uspešnih projekata i saradnji i animirala značajan broj korisnika iz ove populacije koji su uzeli aktivno učešće u aktivnostima radionice.

U okviru radionice je osnovan inkluzivni orkestar ,,Dobri ljudi“ koji je do sada imao veliki broj zapaženih nastupa i saradnji sa profesionalnim muzičarima u zemlji i inostranstvu među kojima su značajniji Inkluzivni međunarodni muzički festival ,,Europa in Takt“ u Dortmundu, Nemačka, 3 koncerta u okviru zvaničnog programa ,,Novi Sad -Evropska prestonica kulture 2022“ sa rok grupom Killo-Killo, sa orkestrom Filharmonije mladih i sa inkluzivnim orkestrima iz Portugala i Austrije.

BONUS VIDEO: Oboji moj svet ljubavlju – kakav je život mladih sa Daunovim sindromom u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar