Policija u Loznici podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.K. (1976) zbog sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvima i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i prekršajnu prijavu zbog nepropisnog parkiranja i nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica.

MUP je naveo da će policija protiv N.P. (1972) podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni se sumnjiče da su danas sa oko pedeset pristalica pokreta Ne damo Jadar i jednim vozilom koje je u vlasništvu Z.K. blokirali prugu Loznica – Mali Zvornik, naveo je MUP.

„Na više upozorenja i naređenje policije da oslobode prugu i pomere vozilo, oni su se oglušili, nakon čega ih je policija potisnula sa pruge. Tom prilikom okupljeni su fizički nasrnuli na policijske službenike. Osam policijskih službenika zadobilo je povrede u vidu ogrebotina i krvnih podliva“, tvrdi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju.

„Takođe, protiv pet osoba će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Policija sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja“, dodao je MUP.

Podsetimo, aktivisti udruženja „Ne damo Jadar“ blokirali su danas prugu Loznica – Mali Zvornik, a policija je tom prilikom uhapsila više osoba, među kojima su i Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Blokada je organizovana zbog najavljene sednice Ustavnog suda na kojoj se, kako su ranije naveli aktivisti, planira ukidanje odluke Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

***

BONUS VIDEO – „Rio Tinto da prekine sve aktivnosti na nepostojećem projektu ‘Jadar'“: Aktivisti pred večerašnji protest dele letke i razgovaraju sa građanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare