Savo Manojlović, peške, Gornje Nedeljice, pešačenje, Kreni Promeni
Foto: Instagram/nikolazstankovic

Aktivisti koji pešače do Gornjih Nedeljica na protest protiv rudnika litijuma, "pregazili" su 23. kilometar od ukupno 134 koliko ih čeka. Među njima je i direktor kampanja pokreta "Kreni promeni" Savo Manojlović.

Na društvenoj mreži Instagram, pokret „Kreni promeni“ podelio je video na kom se vidi da među akitvistima koji pešače vlada sjajna atmosfera.

„Rio Tinto, Marš sa Drine, neću da ti čujem ime. Srbin kaže: Marš sa Drine, marš sa Drine, dušmanine, Rio Tinto, marš iz naše otadžbine“, ovo su reči pesme koja sve vreme ide u pozadini snimka na kom se vidi kako aktivsti pešaće.

„Vidimo se 28. juna u Jadru, na Vidovdan, da podržimo meštane“, kaže kaže Savo Manojlović.

Zašto građani pešače 134 kilometra?

Svega nekoliko dana nakon izbora, projekat „Jadar“, koji podrazumeva otvaranje rudnika litijuma, vratio se na velika vrata, iako je naša zemlja prema uveravanju sa vrha vlasti, još pre dve godine na njega stavila tačku.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, meštani Jadra, koji su više puta ukazivali da su im zbog najave otavaranja rudnika ugroženi domovi, najavlli su veliki protest, koji je simbolično zakazan za 28. jun – na Vidovdan. Kako je nedavno za naš portal ispričala Marijana Petković iz Gornjih Nedeljica, predviđen je gotovo celodnevni program, koji će se uveče završiti protestom u Loznici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare