Majka učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se trećeg maja dogodila masovna pucnjava u kojoj je ubijeno devet učenika i školski čuvar uputila je pismo "jednoj Ani", koje portal Nova.rs prenosi.

„Draga Ana, poštovani roditelji,

Nadam se da ste svi dobro, onoliko koliko je to uopšte moguće u ovom trenutku, u ovim okolnostima. Zaista imam potrebu da se zahvalim Ani na svom dosadašnjem angažmanu kojim je iskazala nesebičnost i neke od najvrednijih osobina koje jedan član društva može da ima.

Sposobnost da se lični interes ne drži u prvom planu nas opominje i, istovremeno, oplemenjuje. Hvala Vam Ana od srca na vremenu i dobrim namerama. O „alternativnom rešenju za Ribnikar“ imam potrebu da razjasnim nešto. Ovo je lažno „rešenje“ jer je reč samo o još jednom skandaloznom potezu Neočekivane Sile Koja Se Iznenada Pojavljuje I Obaveštava Preko Medija. Baš sve u vezi sa rukovođenjem ovom krizom u našoj školi je zapravo neformalno. Roditelji nisu do sada dobili nijedno formalno obaveštenje o odluci nadležne institucije. Baš sve smo dosad saznavali iz medija.

Foto: Nova.rs

Ta količina netransparentnosti i to u ovakvim okolnostima predstavlja jasnu indiciju transgresija normi, dakle, nezakonitog postupanja. Mi ne znamo koji organ donosi kakve odluke, niti ko je odgovorno lice iza tih odluka, tako da ne možemo da verifikujemo da je postupajuće lice to činilo u okvirima svojih nadležnosti i na način koji je propisan. Finalna posledica ovog je nepostojanje naše obaveze da postupamo po „odlukama“ jer se one kao takve nisu legitimisane, jer nisu ni formalne niti obavezujuće.

PROČITAJTE JOŠ

A što se samog navodnog „rešenja“ tiče, ako izuzmemo to što su brojne ustanove solidarno postupile i iskazale brigu koju primarno nadležne institucije nisu, i to do dana današnjeg, tri nedelje nakon tragičnog događaja, ovo takozvano rešenje predstavlja kontinuitet podela koje se neprekidno generišu od strane institucija, evo, čak i u ovom slučaju. Mi, roditelji, uopšte nismo podeljeni u dve grupe. Mi svi imamo isti cilj, a to je dobrobit naše dece.

Mi samo imamo različite reakcije na pogrešne odluke kojima se nastavlja vršenje nasilja nad našom decom i nad nama, ali kojima se šalje potpuno neadekvatna poruka društvu. Svaki pokušaj da se mi, roditelji, podelimo, dugoročno je destruktivan i za našu decu i za društvo u celini.“

Celo pismo pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Kako izgleda povratak u „Ribnikar“? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar