Italija vulkan Etna Foto:Tanjug/Satellite image ©2024 Maxar Technologies. via AP

Letovi iz Beograda za Kataniju pomereni su, nakon erupcije vulkana Etna. Aerodrom u ovom italijanskom gradu trenutno je zatvoren, a normalizacija avio-saobraćaja očekuje se tokom dana.

Kako se navodi na sajtu aerodroma u italijanskom gradu Kataniji, avion koji je iz Beograda trebalo da sleti oko 14.30 časova, očekuje se tek u 22.45.

Na sajtu beogradskog aerodrma „Nikola Tesla“ navodi se samo da je promenjeno vreme leta, te putnici neće krenuti u 11.55, kako je trebalo.

Zatvoren deo aerodroma

Iako je aerodrom u Kataniji objavio novo očekivano vreme sletanja, i ono bi moglo da bude pomereno zbog posledica vulkanskih aktivnosti. Konkretno, bez obzira na to što je eruptivna aktivnost vulkana Etna završena jutros i kada je izbačena velika količina pepela, zbog čega su pojedini delovi aerodroma zatvoreni.

PROČITAJTE JOŠ

Er Srbija (Air Serbia) je potvrdila da su dva leta između Beograda i Katanije odložena za večernje sate jer je aerodrom na Siciliji privremeno zatvoren, zbog vulkanske aktivnosti i prisustva štetne vulkanske prašine.

Precizirano je da će let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je trebao danas da poleti u 11.55, biti realizovan večeras u 20.25 po lokalnom vremenu, dok je let JU439 iz Katanije za Beograd, koji je trebalo da poleti u 14.30, pomeren za 23.00.

BONUS VIDEO Pet godina kako je Vansi preuzeo beogradski aerodrom: Čekaju li nas gužve?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar