Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kovid bolnica za pacijente iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga biće smeštena u šest bolničkih zgrada, gde se nalaze rehabilitacija, psihijatrija, odeljenje bolesti zavisnosti, onkologija, infektivno i grudno odeljenje, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Glavna bolnička zgrada funkcionisaće za sve ostale pacijente i biće fizički odvojena od centra koji će dobiti i nove rendgen aparate, naveo je Cvetanović i dodao da je bolnički krug fizički odvojen i da ne može doći do mešanja pacijenata.

Pacijenti pozitivni na Covid ulaziće na glavni bolnički upaz, a ostali na pomoćni, dok zaposleni koji će raditi u Covid centru neće imati pristup glavnoj zgradi, pojasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još:

Cvetanović je kazao i da se trenutno čeka po jedan fiksni i jedan mobilni rendgen, a pored postojećih sedam respiratora, najavljeno je da bolnica u leskovcu dobije još dva.

„Danas očekujemo dolazak veće količine zdravstvene opreme, pomoć u osoblju. Ima naznaka da ćemo dobiti odobrenje za prijem novih lekara i medicinskih sestara i tehničara u stalni radni odnos“, kazao je Cvetanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar