Poslanička grupa Zeleno levi front razvila je zastavu duginih boja sa prozora na drugom spratu Skupštine Srbije u trenutku dok je tu prolazila prajd šetnja, a učesnici su pozdravili poslanike povicima i mahanjem.

„Razvijanjem zastave na zgradi Narodne Skupštine želeli smo da pošaljemo simboličnu poruku da niko ne treba da se stidi ili da se plaši zbog onoga ili one koju voli“, izjavio je agenciji Beta šef poslaničke grupe Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović.“

Takođe, kako je naveo, želeli su da pošalju poruku da je vreme da se usvoji Zakon o građanskom parnerstvu koji smo predložili Skupštini Srbije i da se obezbede jednaka prava za sve članove LGBT zajednice.

Prajd 2024, šetnja Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dodao je da ZLF podržava sve zahteve Beograd prajda za unapređenje života svih članova zajednice.

Lazović je naveo da su organizatori prajda uputili molbu svim državnim institucijama u Beogradu da istaknu zastavu Prajda u službenim prostorijama.

Pročitajte još:

„Većina nije čak ni odgovorila, a ovo je odfgovor ZLF: čujemo probleme LGBT plus zajednice i borimo se zajedno da ih rešimo“, rekao je Lazović.

Podsetio je da je poslanička grupa Zeleno levog fronta pre dva dana podnela u skupštinsku proceduru Zakon o građanskom partnerstvu kojim bi bila pravno uređena zajednica dva lica istog pola, a odbornička grupa ZLF i Pokret slobodnih građana u skupštini Grada Beograda predlog za otvaranje Centra za LGBT plus osobe Beograda.

BONUS VIDEO: Beograd Prajd – šetnja učesnika

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare