Foto: Printscreen/YouTube/Info LIGA Ivanjica

Usled obilnih padavina na teritoriji Lučana, tokom popodneva je došlo do izlivanja vodotokova prvog i drugog reda, zbog čega je nekoliko domaćinstava poplavljeno. Jaka kiša je prouzrokovala poplave i u pojedinim delovima opštine Čačak, a voda je prodrla u neka domaćinstva.

Predsednik opštine Lučani Milivije Dolović izjavio je agenciji MNA da se reka Bjelica izlila na nekoliko mesta, a najteža situacija je u mestu Turica, gde su poplavljena tri domaćinstva.

„Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju“, kazao je Dolović za agenciju Rina.

Prema njegovim recima, došlo je i do prekida saobracaja na putu Guča – Lučani u naseljenom mestu Puhovo.

On je istakao da u Đeracu i Dljinu nema opasnosti od izlivanja i da sistem odbrane od poplava (bedem) u potpunosti funkcioniše.

„Dežurne ekipe su na Lucanskom potoku kod crpne stanice gde prepumpavaju vodu, kao i sve ekipe JP ‘Dragačevo putevi’ i JKP ‘Komunalac’ jer je došlo do velikih oštećenja nekategorisanih putnih pravaca kao i nekoliko mostova u Tijanju i Turici“, istakao je Dolović.

On je kazao da ce se stepen oštecenja mostova utvrditi nakon povlacenja Tijanjske reke, kao i da ce sve dežurne ekipe biti na terenu tokom citave noći, prenosi B92.

Problemi i u opštini Čačak

Jaka kiša koja pada na području Čačka prouzrokovala je poplave u pojedinim delovima opštine, a voda je prodrla i u neka domaćinstva. Zbog velike količine padavina saobraćaj je jedno vreme bio otežan kroz Atenicu, zbog čega je policija vozila preusmeravala preko Obreža.

Prema saznanjima agencije MNA, u nekoliko ulica u tom naselju voda je prodrla u domaćinstva, a pripadnici civilne zaštite angažovani su na ispumpavanju vode.

Problema zbog obilnih padavina bilo je i u selima Mrčajevci, Zablaće i Prijevor.

Izvor: Fonet, Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar