Foto: srbizasrbe.org, Privatna arhiva

Humanost nema cenu, a to dokazuje Ivan Lazić koji je odlučio da spoji lepo i korisno, i uz svog saputnika - bicikl nekome ulepša život.

Ivan Lazić, rođen je u Užicu a već punih dvanaest godina živi u Londonu. Pored svojih obaveza koje ima, Ivan vozi bicikl po Londonu a sve zarad humanitarnih organizacija. Sada, Ivan želi da vozi i za naše ljude kako bi pomogao koliko može. Mi smo stupili u kontakt sa njim, a on je bio rad da sa nama podeli sve što si tiče ove velike akcije.

Ivan Lazić Foto: Privatna arhiva

„Ja sam u Londonu dosta dugo, dvanaest godina i vozim bicikl svuda, čak sam učlanjen u Biciklističko društvo u Londonu, a inače sam iz Užica. Imao sam veliku želju da napravim veliku rutu, a onda sam to rekao svojim prijateljima koji su me podržali i rekli mi da to mogu da uradim ali kao humanitarnu akciju. Moj prijatelj koji je pešačio po Srbiji za mali Mašu mi je prepričao kako to ide, i ja sam se bacio u potragu“, priča Ivan.

Prvi korak – uspešan

Ivan Lazić Foto: Privatna arhiva

„Prva stvar koju sam uradio jeste da sam se javio organizaciji Srbi za Srbe koji su istog trena pristali da radimo i da zaradimo za nekoga kome je naša pomoć potrebna. imao sam veliku želju da vozim za Mašu, ali su mi rekli da postoji porodica Nebriga iz Pančeva kojoj je pomoć potrebna, dok je za Mašu novac skupljen. Pristao sam naravno, jer spajam lepo i korisno“, priča Ivan za naš portal.

Troškovi puta

„Što se tiče troškova puta, ja sve sam finansiram prenoičište, hranu, vodu i sve što ide uz to“.

Ivan Lazić Foto: Privatna arhiva

„Planiram da krenem 16.07.2022. iz Beograda sa Trga Nikole Pašića u 07.00 ujutru. Ne znam koliko će to putovanje trajati, ali znam da ću to uraditi. Ovim putem bih voleo da pozovem sve ljude da se priključe akciji, a svima onima koji su rekli da želim novac za sebe imam da poručim da taj novac i da hoću ne mogu da uzmem, a svakako mi to nije ni na kraj pameti. Idemo u misiju koja se zove pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, zaključuje Ivan Lazić.

Plan puta

Novi Sad, Srbija – Osijek, Hrvatska – Gornja Radgona, Slovenija – Grac, Austrija – Salcburg, Austrija – Minhen, Nemačka – Augsberg, Nemačka – Štutgard, Nemačka – Luksemburg, Belgija – Lil, Francuska – Kale, Francuska – Dover, Engleska – London.

Organizacija Srbi za Srbe je pisala o porodici Nebrige iz Pančeva kojoj Ivan želi da pomogne. Mnogo članova, kuća mala i oronula, a oni svi zajedno u borbi za bolje sutra.

U porodičnom domu živi baka Biljana, deka Srećko, majka Sanela, otac Goran i deca Aleksandra (14), Jelena (12), Suzana (11), Milica (7) i Bogdana (1). Kuća u kojoj žive, u solidnom je stanju. Ipak, pošto žive u nekoliko malih prostorija, nedostatak životnog prostora primetan je.

„Skučeni smo kao sardine. Hvala Bogu, imamo sve što nam je potrebno za život. Mnogo sam ponosna na unuke jer su sve odlične u školi. Deci bi najviše značilo kada bi imala više prostora“, rekla je baka Biljana piše Srbi za Srbe

Otac porodice dugo je radio na građevini, a trenutno je preko agencije dobio posao koji nije za stalno. Majka Sanela je u trećem mesecu trudnoće, tako da će porodica Nebriga uskoro dobiti i šesto dete. Porodica prima dečiji dodatak za četvoro dece.

Bonus video: Šćepine vragolije – putovanje biciklom po Africi je lutrija

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare