Danica Grujičić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Dečak i devojčica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dalje su u kritičnom stanju. Nastavnica i dečak koji su na lečenju u Urgentnom centru su dobro. Jedan dečak je danas otpušten iz bolnice, i kao i dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj nalazi se na kućnom lečenju. Svi povređeni u pucnjavi kod Mladenovca operisani su i zbrinuti. Dva teško povređena mladića operisana su u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović". U Urgentnom centru je devet ranjenih u tragediji u mladenovačkim selima. Povređeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.

Četiri pacijenta u kritičnom stanju

Povređena osoba zbrinuta u bolnici „Dragiša Mišović“ je stabilno, osoba koja je prebačena u Zemun takođe je stabilno, prenosi RTS.

U Urgentom centru je 11 pacijenata. Prof. dr Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, rekao je da su dvoje pacijenata otpustili, trinaestogodišnjaka i pacijenta iz Smedereva.

Ostali su, kako kaže, mirno proveli dan.

„Četiri pacijenta smo uspeli da skinemo sa respiratora i oni samostalno dišu“, rekao je dr Ašanin.

Pacijent koji je iz Smederva naknadno poslat u Beograd bio je u dosta komplikovanom stanju, sada je dobro.

Od ostalih pacijenata iz masakra kod Mladenovca i Smedereva, dva pacijenta su u kritičnom stanju – pacijentkinja sa povredom glave i pacijentkinja koja je imala povredu stomaka.

Napomenuo je da je ranjeni učenik iz škole „Vladislav Ribnikar“ i dalje kritično, od početka je u teškom stanju.

„Nastavnica i učenica su bolje. Kod učenice se čeka procena ortopeda, nastavnicu očekuje intervencija na šaci“, rekao je Ašanin.

U kritičnom stanju je i devojčica koja ima povredu glave, a smeštena je u kliniku u Tiršovoj.

Povređeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je nakon Beograda, posetila povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva koji su smešteni u Opštu bolnicu „Sveti Luka“ u Smederevu.

Kako je izjavila, oni su van životne opasnosti i nada se da će uskoro biti pušteni na kućno lečenje.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava u osnovnoj školi na Vračaru