Foto: Privatna arhiva

Čelnici grada i direktorka JKP "Komunalac" Mirjana Đoković sinoć su posetili meštane koji danima protestuju zbog ekološke katastrofe izazvane deponijom u Prelićima. Kako kaže Goran Vasović za Nova.rs rešenje se nazire, ali blokada će biti nastavljena dok se iz ovog čačanskog naselja ne odveze i poslednji kilogram smeća.

„Dolazio je, pored Đokovićke, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, njegov pomoćnik Miloš Stevanić i još dvoje iz Gradske uprave sa potpisanim dokumentom uz obećanje da će u roku od 30 dana isterati kompletan otpad sa pretovarne stanice“, priča Goran Vasović za naš portal.

Kako navodi, biće uključeno i Lapovo sa dva kamiona radi odvoza đubreta, što je predviđeno dokumentom koji je potpisao gradonačelnik Milun Todorović.

Foto: Privatna arhiva

„Mi to, naravno, moramo propratiti. Nećemo dozvoliti da se smeće dovozi čak ni radi merenja i pretovara“, kategoričan je naš sagovornik.

Ukoliko ispoštuju dogovor onda ćemo sesti da razgovaramo, ističe Vasović. On ponavlja da će meštani Atenice i Kulinovačkog polja biti na Transfer stanici dok se ne očisti kompletan prostor.

„U proseku, kako su nam obećali, treba da isteraju 200 tona smeća na dnevnom nivou. To je, ujedno, i bio naš zahtev“, objašnjava sagovornik Nove.

Foto: Privatna arhiva

Upitan da li veruje da će biti ispoštovan dogovor on kaže da se nada da hoće.

„Videli su da smo ozbiljni u našim namerama, jer ne možemo da trpimo smrad zbog koga ne izlazimo iz kuća“, istakao je on. Na naše pitanje kako komentariše činjenicu da se vrši pretovar smeća u krugu JKP „Komunalac “ Vasović smatra da i građani Čačka treba da se solidarišu sa njima.

„Mi trpimo već godinama. Nadam se da jedan mesec neće biti problem, a na gradskim čelnicima je da nađu neku lokaciju za pretovarnu stanicu“, zaključio je Goran Vasović za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

I građani koji su jutros na blokadi kažu da hoće i oni da imaju Cvetnjak.

Foto: Privatna arhiva

„Ja imam bukvalno botaničku baštu ispred kuće. Više od 40 saksija sa muškatlama, ukrasno bilje u dvorištu. Celo leto nisam mogao da izađem napolje zbog nepodnošljivog smrada koji se prostire sa Transfer stanice“, navodi naš sagovornik koji živi na dvadesetak metara.

Pročitajte još:

Neka im ovo bude važna lekcija da sa nama ne mogu da rade šta hoće i kako hoće, poručio je on gradskom rukovodstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar