Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina FOTO: Grad Zrenjanin

Poslanica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat prozvala je gradonačelnika Zrenjanina da se ne skriva iza institucija, već da reaguje u slučaju svoje pomoćnice koja je nedavno u bioskopu napada dete sa problemima u razvoju.

„Gradonačelniče, vaše čekanje na ’potpune informacije od nadležnih organa’ može trajati nedopustivo dugo, a svi znamo da te institucije često rade po nalogu moćnika, a ne u službi građana. Umesto da odmah osudite incident na osnovu svedočenja oca deteta koje je pretrpelo nasilje, birate da čekate. Vaš posao nije da se skrivate iza institucija, već da reagujete kao lider zajednice i zaštitnik njenih najranjivijih članova“, poručila je gradonačelniku Zrenjanina Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde iz tog grada posle izjave provg čoveka Zrenjanina da mu je „žao zbog incidenta, da je sve poprimilo i političke konotacije i da o tome čeka „potpune infomacije“.

Ona ocenjuje da je to što je gradonačelnik rekao da mu je žao zbog incidenta znači da je svestan da se dogodio.

„Ako je tako, zašto onda ne prepoznajete težinu onoga što se dogodilo i odmah ne kvalifikujete ovaj čin kao nedopustiv? Vaša uloga nije da budete ni sudija ni policajac, ali jeste da pokažete ljudskost, odgovornost i hitnu reakciju. Proces će se pravno odvijati dalje, ali vi ste ti koji odmah morate pokazati stav, jer ono što se desilo nije samo incident, već napad na dostojanstvo jednog deteta. Vaša reakcija, ili njen izostanak, govori mnogo o tome kakvu zajednicu želite da vodite“, istakla je Sonja Pernat.

Kako je Nova.rs objavila, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev je prošlog vikenda u zrenjaninskom bioskopu najpre verbalno napala dečaka sa smetnjama u razvoju a potom i njegove tetku i teču.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti pozvala je roditelje deteta da podnesu pritužbu, a predstavnici opozicije u tom gradu pomoćnicu gradonačelnika da podnese ostavku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare