Novobeograđani i aktivisti aplauzom su ispratili dva kamiona Gradske čistoće koji su odvezli prethodno istovarene ograde, kojima je trebalo da budu ograđeni radovi na Savskom nasipu u Beogradu. Na nasipu je ranije jutros bio i gradski urbanista Marko Stojčić.

Građani i aktivisti su od utorka uveče dežurali na Savskom nasipu u blokovima 45 i 70. U sredu jutro na nasip su stigli i radnici Gradske čistoće i Vodovoda s ogradama.

„Sinoć su doneli stope u koje mogu da se postave ograde, što je bio signal da krenemo s dežirstvima. U 7.30 se pojavio gradski urbanista Marko Stojčić i Bojan Milanović, šef kabineta Aleksandra Šapića, ali se on nije peo na nasip, i sekretar za vanredne situacije“, rekao je za N1 Dušan Čavić iz organizacije „Za naš kej“.

Pročitajte još:

On je kazao da je Stojčić zamajavao građane pričom o rekonstrukciji infrastrukture i tome kako je izvađeno 17 nelegalnih creva za vodu, dok su za to vreme na nasip stigli kamioni.

„Onda smo shvatili da nas on zamajava, pa smo došli na nasip gde su došli kamioni i blokirali smo istovaranje ograde“, rekao je Čavić.

Ističe da su dozvole koje je Grad dobio za „rekonstrukciju infrastrukture“ na Savskom nasipu političke odluke, i da su izdate za dan iako se na njih u redovnom procesu čeka od dva do tri meseca.

Čavić podseća da je zakonom zabranjeno kopanje nasipa, zbog čega najavljuje da će Novobeograđani i drugi aktivisti nastaviti da sprečavaju radove.

Na optužbe gradonačelnika da aktivisti šire dezinformacije i pretnju da će protiv njih podneti tužbu, Čavić odgovara podsećanjem na Šapićevu izjavu da je laž da je nasip brana koja štiti Beograd od poplava.

BONUS VIDEO Odbrana Savskog nasipa u dva čina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar