Foto: google.maps, Facebook

Nakon što je pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina, Vera Milošev i potpredsednica Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici, 1. septembra, prema rečima prisutnih, ispred bioskopa u ovom gradu, verbalno napala dete sa razvojnim problemima, glavni tužilac je, kako saznajemo, odbacio slučaj.

„Nečuveno je da ovo rade, da nemamo nikakva prava, da zakoni uopšte ne funkcionišu“, kaže za Nova.rs Sava Mihajlović, otac dečaka Strahinje, koji je pretpreo ozbiljne traume nakon ovog incidenta.

Iako je javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, saopštio roditeljima deteta, da postupak ide svojim tokom, što podrazumeva saslušanje svedoka i pregled bezbednosnih kamera ispred bioskopa, za jedan dan situacija se promenila.

Vera Milošev Foto: Facebook

„Javni tužilac rekao nam je juče da postupaju po zakonu. Dao je nalog policiji da se skinu video kamere, trebalo je da se saslušaju svi učesnici u događaju, ali danas je dobio poziv glavnog tužioca Mladena Vujina. On je zaustavio ceo postupak. Rekao mu je da tu nema krivičnog dela, da se neće skidati kamere i da neće nikoga saslušavati povodom događaja“, revoltirano priča Sava, koji je i sam advokat.

Odbacili slučaj, a nisu videli dokaze

On je slučaj prijavio policiji dan nakon što se dogodio.

„Inicirali smo postupak, ali da se radi po službenoj dužnosti. Tako je trebalo da bude, ali evo samo 24 sata od kako nam je rečeno da sve ide po propisima, okrenuli su priču. Kako su utvrdili da nema elemenata krivičnog dela, kad nisu uzeli izjave učesnika, niti izveli sve dokaze?“, pita otac dečaka.

S.M. Foto: Privatna arhiva

Roditeljima sada preostaje samo privatna tužba.

„Ako se nešto ne dogodi, ostaje nam samo da podignemo privatnu tužbu. Ako nema elemenata krivičnog dela, sigurno ima prekršaja, jer su incident napravili na javnom mestu. Da bi sud doneo bilo kakvu odluku, moraju prvo da uzmu izjave i da sagledaju sve dokaze, zato mi nije jasno kako su odbacili slučaj tek tako“, kaže Sava.

„Znaš ti ko sam ja?“

Podsetimo, Vera Milošev i njen partner N. K, prema rečima prisutnih, obratili su se dvanaestogodišnjaku sa razvojnim problemima, posle projekcije filma, ispred bioskopa, rečima: “Jel znaš ti ko sam ja? Ovde ti nije mesto!” i “Neću više ovde da te vidim!”.

Imajući u vidu da se radi o napadu na porodicu, a da je gospođica Milošev potpredsednica Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici, čija je predsednica Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju, ovu instituciju pitali smo za reakciju i sankcije njihove funkcionerke. Međutim, iz ministarstva su nam odgovorili da „ova pitanja“ nisu u nadležnosti „ove državne institucije“.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Milos Tesic/ATAImages

Na naša pitanja o sankcijama i potencijalnoj smeni Vere Milošev, nisu odgovorili ni iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Takođe, na pitanja o procesuiranju napadača u ovom slučaju, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, nismo dobili odgovor do objavljivanja ovog teksta.

***

BONUS VIDEO: Milica Zavetnica o prebegu pet članova njene stranke u redove SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare