Stara šećerana
Šećerana. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Organizacija "Beograd u pokretu" pozvala je državu da iskoristi pravo preče kupovine kada je u pitanju kompleks "Stare šećerane", jer kako navode sumnjaju u dobre u namere firme "Vrenje d.o.o.", koja je danas na javnom nadmetanju dala najbolju ponudu za kupovinu "Stare šećerane".

„Apelujemo na državu da u narednih 30 dana, koliko je zakonski rok, iskoristi pravo preče kupovine ove imovine. Naime, došli smo u posed rendera na kojima se jasno vidi da će Šećerana biti upotrebljena u komercijalne svrhe, što nije u skladu sa interesima gradjana Beograda“, saopštila je ova organizacija.

U saopštenju pozivaju sve aktere da se „uzdrže od jeftinih i jednokratnih marketinških i politikantskih performansa“.

„Neki od njih odigrali su predstavu za kamere, ali mi nastavljamo da se borimo za ’Šećeranu’ i sutra, kao što to radimo već mesecima zajedno sa građanima. Ovo je suviše ozbiljno i kompleksno pitanje da bi se koristilo za lični marketing. Jedino ozbiljnim radom i razumevanjem teme možemo izvojevati pobedu za Beograd“, zaključuje organizacija „Beograd u pokretu“.

Da podsetimo, sva imovina koja je danas bila na prodaju je deo kompleksa “Fabrika šećera”, koji je od 1984. godine kulturno dobro, a nalazi se u okviru prostorno kulturno-istorijske celine „Topčider“, koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja. Zbog toga država ima pravo da u roku od mesec dana iskoristi pravo preče kupovine po ceni koja je danas izlicitirana na javnom nadmetanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare