Putinici koji su preko prevoznika "Terra travel" krenuli na letovanje u Grčku, noćas su preživeli pravu dramu nakon što su minibusu kojim su išli, nasred auto-puta otpala dva točka. Agonija putnika tu nije bila gotova, imajući u vidu da su prevoz do krajnje destinacije čekali oko pet sati.

Portalu Nova.rs javili su se putnici kojima se letovanje već na početku pretvorilo u uspomenu koju bi najradije zaboravili.

Putovanje u Grčku ugovorili su preko agencije za prevoz „Terra travel“, a plan je takav da agencija najpre kombijima preuzima putnike na njihovim adresama širom Beograda, nakon čega svi prelaze u minibus i nastavljaju dalje ka svojoj destinaciji.

Ovoga puta, ka Grčkoj je zajedno sa vozačima pomenute agencije oko 20 časova krenulo dvadesetak putnika iz Beograda. I pre nego što su napustili Srbiju, jasno je bilo da će nešto krenuti po zlu.

Nešto je puklo već na početku

„U nekom trenutku su odlučili da će ići preko granice Prohor Pčinjski uz obrazloženje da je tu manja gužva. Većina putnika je negodovala uz komentar da je tamo loš put“, kaže za Nova.rs jedan od putnika.

Međutim, uz insistiranje vozača krenuli su ka ovom prelazu.

Foto:privatna arhiva

U blizini prelaza, prema tvrdnjama putnika, čulo se da je na vozilu nešto puklo, nakon čega su se zaustavili.

Foto:privatna arhiva

„Vozači su bili 15 minuta napolju i činilo se da nešto popravljaju. Ipak, posle toga nastavili smo put i ušli u Severnu Makedoniju. Kada smo stigli na auto-put, negde pred Kumanovom, kompletan minibus je počeo da se trese. Videli smo dva naša točka kako nas prestižu bukvalno. Vozač je jedva uspeo da nas zaustavi, da se ne prevrnemo. Stao je u zaustavnoj traci“, pojašnjava naš sagovornik.

Bez dva točka, trougla i prsluka

Prema rečima našeg sagovornika, vozači nisu imali trougao kojim bi obeležili mesto gde stoje, kao ni reflektujuće prsluke.

Foto:privatna arhiva

„Nisu imali ni rezervne točkove, neka deca su se preskakala preko bankine. Bilo je uplakanih i uplašenih putnika. Vozači su bili jako neprijatni, jedan je čak odgurnuo momka koji ga je pitao zašto je nastavio da vozi, jer smo svi mogli da izginemo“, kaže jedan od putnika.

Narednih pet sati, u zaustavnoj traci, naslonjeni na bankinu, putnici su čekali prevoz koji ih je odveo do krajnjeg odredišta.

Foto:privatna arhiva

„Na svu sreću ušli smo u Grčku. Došli su kombiji po nas, koji su očigledno odavde“, navodi sagovornik Nova.rs.

Putnici poručuju i da su već spremni da tuže prevoznika „Terra travel“. Dvoje putnika je čulo razgovor vozača po dolasku u Grčku u koju su putovali 17 sati.

PROČITAJTE JOŠ

„Znali smo da će ovo da se desi, samo smo mislili da će da izdrži do pumpe„, bila je rečenica vozača koju putnici tvrde da su čuli.  Osim toga, i guma na zamenskom kombiju koji ih je na kraju prevezao do Grčke, bila je u lošem stanju.

Foto:privatna arhiva

Inače, prema informacijama sa sajta ovog prevoznika, oni polsuju već duže od 10 godina, a bave se organizacijom minibus prevoza. Osim toga, oni i iznajmljuju vozila.

Naš portal pokušao je da dobije od ovog prevoznika više informacija o noćašnjem incidentu, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare