Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Vršilac dužnosti direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević izjavio je da su prihvaćeni svi zahtevi radnika koji protestuju i najavio da od zarade za novembar svi zaposleni u tehnologiji JP "Pošta Srbije" mogu da očekuju povećanje zarada u proseku oko 30 odsto.

Zoran Đorđević je na konferenciji za medije rekao da „revanšizma prema radnicima koji su bili u protestu neće biti“.

Ukazao je da očekuje da će se situacija u radu „Pošte“ normalizovati do petka i da se neće primetiti da je obustave rada i bilo.

Poštari i kuriri u Novom Sadu stupili su u štrajk 24. oktobra, a kasnije su im se pridružile i kolege iz drugih gradova.

Međutim, kako prenosi 021, radnici Pošte to demantuju.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo i osnovno što moramo da naglasimo je da nikakav dogovor nije postignut iz prostog razloga što nam se niko nije ni obratio u vezi sa našim zahtevima. Post Pro Preduzeće koje vd direktor uporno spominje i forsira je ništa drugo nego zloupotreba novčanih sredstava Pošte. Pošta je osnovala to preduzeće, koje između ostalog ima samo jednog zaposlenog i prema evidenciji APR milionski priliv sredstava, naših para, koje za naše plate nema“, kažu poštari.

Dodaju da nisu tražili da rade privatno za „sestrinske firme“ nego da im preduzeće u kojem su zaposleni isplati zaradu dostojnu života, koju i zaslužuju.

„Takođe želimo da skrenemo pažnju da se direktori po određenim gradovima obraćaju radnicima rečima ‘i 50.000 je pristojna plata’, isti ti direktori čija plata je u visini tri, četiri radničke. Nakon dve nedelje obustave i nikakve konkretne ponude za rešavanje problema u Pošti Srbije, mi radnici zahtevamo hitnu reakciju Vlade i smenu v.d. direktora, čiji je mandat odavno istekao“, kažu radnici Pošte.

Još jednom su naglasili da se štrajk nastavlja.

****