Danas je otkriven mural na čačanskom Gradskom trgu posvećen četvorici mladića, tragično stradalim u saobraćajnoj nesreći u Jančićima kod Čačka. Reč je o Ognjenu Vasiljeviću, Nikoli Zekavici, Luki Mićoviću i Ivanu Stančiću, koji su poginuli krajem juna pre dve godine. Na muralu pored lika ova četiri anđela ispisana je i poruka patrijarha Pavla: proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek.

U centru Čačka su se okupili roditelji, rođaci, prijatelji i drugari ove divne dece i svi zajedno poslali poruku – da se nikada nešto tako nikome ne ponovi.

Otkriven mural za četiri anđela u Čačku Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U njihovu čast priređen je i program.

Prisutnima se obratio profesor srpskog jezika ovdašnje Gimnazije, Vladimir Dimitrijević.

„Prošle su dve godine od kada su nas napustili naši dečaci, naša četiri sunčana mladića, naša krila i okrilja. Mnoge suze u nama su se sledile, ali povremeno poteku. One podsećaju da koga nema bez njega se ne može, ali mora. Živimo u senci njihovog odlaska, ali sa suncima njihovih osmeha. Naši mili dečaci, obavezno ćemo vaskrsnuti i jedni drugima sve prepričati. Čekajte nas, a mi ćemo vaše nežne šapate prepoznavati“, kazao je, između ostalog, on dodajući da će Čačak pamtiti ovu divnu četvorku koja nas gleda sa neba, a gledaće nas i zauvek sa zida.

Balerine škole „Lujo Davičo“ kažu da je ovo tužan povod, ali da nisu zaboravilie ove sjajne momke.

Otkriven mural za četiri anđela u Čačku Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Svi se sećamo i uvek ćemo ih pamtiti. Za njih smo pripremili jednu koreografiju, Svanidla i drugari“ , kažu ove devojčice koje pohađaju treći razred u klasi profesorke Snežane Aćimović.

Otac nastradalog Ognjena Vasiljević je kazao da će oni večno biti tu.

Otkriven mural za četiri anđela u Čačku Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„I ovaj mural zrači njihovim bosanskim i anđeoskim osmesima. Nadam se i oaza pozitivne energije. Kada budete imali probleme pređite ovuda i verujem da će vam glava biti bistrija. Razmišljaćete ozbiljnije, jer trenutak menja sudbinu“, poručio je Ognjenov otac.

Inače, svirale su se numere koje su ova četvorica mladića najviše volela da slušaju.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju su pušteni baloni sa imenima ovih momaka koje će Čačanima uvek biti u sećanju.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar