Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Danas posle podne, uveče i tokom noći, kao i u sredu, u Srbiji se očekuju vremenske nepogode, pa se hroničnim bolesnicima preporučuje smanjenje fizičkih napora, a oprez onima sa respiratornim tegobama.

Kako je objavio Republički hidometeorološki zavod (RHMZ), nepogode i vidu jakog vetra, velikih količina padavina, pa čak i grada, počeće kasno popodne i uveče, prvo na zapadu i jugozapadu, a potom će se proširiti i na ostale delove zemlje. Očekuje se da će pasti od 10 do 40 milimetara kiše za 24 sata, a lokalno i više.

Pogoršanje vremenskih prilika, koje stiže večeras, uticaće na hronične bolesnike, kojima se preporučuje da smanje fizičke napore.

RHMZ je objavio i biometeorološku prognozu za naredna dva dana, u kojoj se oprez savetuje osobama sa respiratornim tegobama.

Promena vremena uticaće i na osetlјive osobe, koje bi večeras i sutradan mogle da se suoče sa malaksalošću, neraspoloženjem i pospanošću.

Foto: hidmet.gov.rs

 

Loše vreme očekuje se i sutra, kada će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode, jak vetar, pojava grada i veća količina padavina.

Biometeorološka prognoza za sredu kaže da bi tegobe mogle da osete osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima, a meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti.

Sutra se zato preporučuje dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

 

Razvedravanje, prema podacima RHMZ, stiže u četvrtak, kada se očekuje pretežno sunčano vreme, osim na jugu i istoku zemlje, gde će biti oblačno, mestimično sa kišom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar