Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pridružio se građanima koji su se okupili u Pionirskom parku nakon što ih je policija rasterala sa Prokopa i železničke stanice Novi Beograd. Ćuta je, u razgovoru za Nova.rs, poručio predsedniku Srbiji Aleksandru Vučiću "da odustane dok nije kasno".

„Vučiću odustani dok nije kasno. Vreme je da neko konačno odrobija, ovo je epska pljačka za ovih 12 godina. Čak i najveći diktator bi odustao od Rio Tinta zbog ovolikog naroda. Vučiću, ako imaš još malo razuma u toj tvojoj glavi, odustani dok nije kasno“, rekao je Jovanović.

On je dodao da bi ministar policije Ivica Dačić, da ima pravde u ovoj zemlji, bio u marici.

Protest protiv kopanja litijuma Pionirski park Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, grupa građana uputila se u Pionirski park da nastavili protest protiv Rio Tinta i rudarenja litijuma nakon što ih je policija rano jutros rasterala sa Prokopa i železničke stanice Novi Beograd. Kolona građana potom se uputila do Policijske uprave 29. novembra gde čekaju da troje uhapšenih aktivista budu oslobođeni.

Građani su poneli dušeke i ćebad, kao i zastave Srbije i transparente sa natpisima „Ne damo Jadar“ i „Znamo da ne damo“.

Pročitajte još:

Oni su se kretali trotoarom i nisu blokiraju saobraćaj. Iako je u pitanju mirna šetnja, policija je zatvorila ulicu i usmeravala vozila drugim pravcima. Građani su uzvikivali: „Nećete kopati!“, prenosi naša reporterka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar