Gordana Uzelac i Aleksandar Vučić. Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je danas od novinarskih udruženja da utvrde da li je novinarka Pinka Gordana Uzelac prekšila Kodeks novinara Srbije, a od Agencije za sprečavanje koprupcije i Saveta za borbu protiv korupcije da zaštite izvršnog direktora BIRODI Zorana Gavrilovića.

U saopštenju BIRODI se navodi da je novinarka Pinka i dobitnica priznanja predsednika Republike Gordana Uzelac zapretila tužbom i izrekla klevete na socijalnoj mreži Tviter na račun Zorana Gavrilovića, koji je izneo informaciju da je bila savetnica za medije u opštini Grocka, što je objavio portal Ziginfo.rs.

Gavrilović je deo svog profesionalnog angažmana posvetio istraživanju medija i njihovom integritetu i inicijator je modela lokalnog tela za borbu protiv korupcije, a ovakvo ponašanje predstavlja vid odmazde od novinarke koja radi za medij, koji je po BIRODI monitorinzima otvoreno provladin, navodi se u saopštenju i dodaje da to novinarki daje politički uticaj.

Ovome treba dodati da su do danas ostali nerešeni slučajevi napada na bivšu članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović i nekadašnjeg saradnika Saveta za borbu protiv korupcije Ivana Ninića, dodaje BIRODI.

***

BONUS VIDEO Koliko predsednik Srbije poštuje svoju Gocu Uzelac

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare