Slobodan Vidojević Foto:privatna arhiva

Pripadnici Bezbednosno - informativne agencije priveli su poljoprivrednika Slobodana Vidojevića iz Bresnice kod Čačka. Prethodno je jutros BIA upala u Vidojevićevu kuću. Kako kaže njegov kolega Rade, nakon što se Vidojević oglasio javno pripadnici BIA su došli, strpali ga u kombi i odveli.

„Bio je mnogo uplašen. Sav se tresao. Mi radimo za ovu državu kako bi prehranili našu i tuđu decu. Zar smo zaslužili da nas privode i hapse“, priča.

Prema njegovim rečima, to je teror države nad seljacima.

„Mi smo zakazali miran protest jer smo nezadovoljni uslovima u kojima radimo i bitišemo“, zaključuje on.

Inače, kako dodaju komšije, supruga Slobodana Vidojevića je jutros bila na poslu, a deca su plakala i bila prstrašena onim što se događalo.

„Ovo je klasično kidnapovanje. Čim je čovek došao svojoj kući, bukvalno su ga oteli. U kakvoj državi živimo kad zastrašuju I hapse nas“, pitaju se komšije.

Oni su se, takođe, zapitali da li Aleksandar Vučić zna kakav tretman imaju ljudi koji „narod lebom hrane“.

Predrag Veljković je ogorčen zbog hapšenja Vidojevića.

„Mi smo u istom udruženju. Pre sat vremena su ga pripadnici BIA i policije su ga ugurali u nepoznatom pravcu. Kasnije je jedan od njih zvao Slobodanovog najboljeg druga da mu kaže da je on priveden, te da će morati da da izjavu“, priča Veljković za Nova.rs.

On dodaje da ne zna koliko će ostati u prostorijama BIA.

„Ovo je strašno. Umesto da država vodi računa o poštenim ljudima, ona ih hapsi. Koliko ima mafije i kriminalaca koji šetaju slobodno. A šta radi? Hapsi čestitog i poštenog seljaka, čoveka koji ništa nije skrivio, ništa nikome ukrao i nije mafijaši. Mi tražimo od Vlade samo da ispuni ono što je već potpisano u prethodnim sporazumima“, kaže Veljković.

Podsetimo, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije jutros su upali u kuću poljoprivrednika Slobodana Vidojevića u Bresnici kod Čačka kako bi sprečili održavanje protesta koji je bio zakazan za 10 časova.

Vidojević je tada rekao za Nova.rs da je blokada poljoprivrednika bila zakazana na jedan sat u Bresnici zbog nezadovoljstva jer država nije ispoštovala dogovor sa njima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare