Foto:N1

Većina roditelja beogradske OŠ "Dragan Lukić" odlučila je da ne pošalje svoju decu na nastavu u subotu, 5. oktobra, kada je bila planirana nadoknada časova, izgubljenih zbog štrajka prosvetnih radnika u sredu, 2. oktobra, objavio je Danas.

Da se planira radna subota kolektiv je prethodno informisala direktorka škole Slavica Labović.

„Dana 1. oktobra obaveštena sam od strane predsednika sindikalne organizacije USPRS da su kolektiv i članovi sindikata doneli odluku da u sredu, 2. oktobra podrže totalnu obustavu rada. Imajući napred navedeno u vidu planira se nadoknada časova od srede, za subotu 5. oktobar“, piše u direktorkinom obaveštenju koje je Danasu poslao roditelj učenika ove škole.

Odgovor je stigao od Saveta roditelja škole, koji je informisao direktorku da većina roditelja podržava borbu za poboljšanje materijalnog položaja i statusa prosvetnih radnika, te da zbog toga decu neće slati u subotu na nastavu.

„Ispred Saveta roditelja naše škole, doneli smo odluku da pružimo apsolutnu podršku našim nastavnicima, a na osnovu generalnog štrajka prosvetnih radnika, koji se desio u sredu, 2. oktobra. Za radnu subotu i nadoknadu ’izgubljenog’ saznali smo u četvrtak, i kao Savet roditelja naše škole smatramo da je to obesmišljavanje vašeg napora, truda i zalaganja za boljitak. Na osnovu toga, sproveli smo anketu u vezi sa nadoknadom nastave 3. oktobra puutem viber grupe Saveta roditelja. Tom prilikom svako odeljenje je većinski bilo saglasno da subota, 5. oktobar bude neradna, kako za decu, tako i za učitelje i nastavnike“, poručili su iz Saveta roditelja.

Danas do objavljivanja teksta nije dobio odgovor direktorke da li je nastava ipak održana, ako jeste, za koliko đaka, kao i da li je samoinicijativno donela odluku o radnoj suboti.

Prema nezvaničnim informacijama, niko od učenika se nije pojavio u prepodnevnoj smeni, a nastavnici su bili na svojim radnim mestima.

***

BONUS VIDEO – Prosvetari na ulici: Opet ste nas prevarili!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar