Most ostaje Foto: Združene Inicijative i pokreti

Pre tačno 40 godina, 30.⁠ ⁠avgusta 1984. godine prvi tramvaj je prešao Stari savski most i došao do blokova Novog Beograda. Tramvaj je tog dana povezao levu i desnu obalu Save, a Stari savski most je poneo naziv „tramvajski“. Taj projekat su finansirali svi građani Beograda iz sredstava „samodoprinosa“ – a sada ova vlast uzima kredit da sruši most i zapostavi tramvajske linije. Protiv toga dižemo glas, navodi se u saopštenju grupe građana i organizacija koji se protive rušenju Starog savskog mosta.

Događaj će početi u petak od 17.30h, kićenjem tramvaja na mostu, a potom će se na košarkaškim terenima (sa novobeogradske strane mosta) početi program.

Učesnici će biti Zdenko Kolar, bivši basista Idola, nekadašnji vozač tramvaja i zaposlenik sekretarijata za saobraćaj Beograda; Lana Ćorak iz inicijative „Bežanija ostaje – kosa prkosi“; Aljoša Marković iz inicijative „Blokovi 61-64“; Aleksandra Bulatović iz Eko straže; Vesna Cvetanović iz inicijative „Sačuvajmo Zemun i gardoš“ i Đorđe Miketić iz inicijative „Most ostaje“.

Moderatorka će biti novinarka Dubravka Duca Marković.

Muzički program će voditi Sevdah baby na DJ setu, a biće organizovane i radionice slikanja za decu.

PROČITAJTE JOŠ

Program organizuje ekipa „Most ostaje“ iz Združenih inicijativa i pokreta.

BONUS VIDEO „Neka nam je Bog u pomoći“: Beograd od novembra bez Starog savskog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare