Ako se nekim slučajem zadesite u Kraljevu i budete prinuđeni da odete na autobusku stanicu, dočekaće vas apokaliptični prizori ili, kako kažu ironično žitelji tog grada, "arheološko nalazište".

Tanja Grujić godinama putuje na relaciji Čačak – Kraljevo.

„Ovo je kao u horor filmu. Kablovi vise, krov gde je stajalište prokišnjava. Veoma je nebezbedno“, priča ona za Nova.rs.

Dodaje da je unuku zabranila dolazak na stajalište jer može da ga udari struja.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Vidite i da su kontejneri puni smeća, može neko da se zarazi“, ukazuje naša sagovornica.

Ivan Matović iz GG Starosedeoci Kraljeva priča za Nova.rs da je to, pored Ibra, godinama boljka grada.

„Preduzeće ‘Autotransport’ u stečaju je kupio grad za 80 miliona dinara. Ništa se ne dešava. JKP ‘Gradska čistoća’ i ne održava autobusku stanicu’ jer to nema u planu svog rada“, objašnjava Matović za naš portal.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema njegovim rečima nema ni peronizacije karata.

„Ljudi koji su zakupili lokale održavaju svoj prostor, oni neće da vrše prepravke. Krov je bušan, uveče nema rasvete. To je kao ‘arheološko nalazište’, a ne ogledalo grada“, navodi Matović.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako kaže, bila je raspisana javna nabavka, ali pretpostavlja da ponuđačima nije odgovarala cena.

„Možda nisu našli ni ‘svog’ izvođača. Ne znam kakve su tu igranke“, zaključio je Ivan Matović za Nova.rs.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta koje je raspisalo konkurs za izradu projekta rekonstrukcije i adaptacije ovog objekta je obustavljen 6. januara prošle godine, jer nije stigla nijedna ponuda.

Lokalna samouprava, navodno, nije odustala od ovog poduhvata, pa se očekuje da će uskoro biti raspisana nova javna nabavka.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Naša redakcija pozvala je i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića kako bi nam dao preciznije podatke o namerama kada je autobuska stanica u pitanju, ali on se, do objavljivanja teksta, nije javljao na telefon.

Podsećamo, 2021. godine kraljevačka autobuska stanica je postala vlasništvo grada koji je bivšem vlasniku, preduzeću „Autotransport „u stečaju, isplatio 80 miliona dinara.

BONUS VIDEO: Deponija kod Pančevačkog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar