Mihailo Kolović, uhapšeni aktivista, uhapšen Lokalni front
Mihailo Kolović Foto: Lokalni front

Aktivista Lokalnog fronta Mihailo Kolović koji je uhapšen danas u Beogradu pušten je na slobodu.

Kolović je priveden u stanu u Beogradu u kom živi sa devojkom, a inspektori koji su ga priveli naveli su mu samo da imaju nalog za njegovo privođenje zbog nečega što se desilo u Novom Sadu.

„Odvezli su me u zgradu SIV-a i tamo su me držali dok se nisu pojavile njihove kolege iz Novog Sada. Nisu mi otkrivali zbog čega sam tu, samo su naveli da ima veze sa Novim Sadom. Kada je došao njihov kolega iz tog grada, otkrio mi je  da se dogodilo neko lomljenje izloga u Novom Sadu 10. avgusta kada je bio veliki protest protiv litijuma u Beogradu. Neko iz Novog Sada rekao je da sam to ja uradio. Dao sam izjavu u svojstvu građanina da nemam nikakve veze sa događajem i da nisam znao ni da se to desilo sve dok mi inspektori nisu o tome nešto rekli“, kaže Kolović.

Nakon što je dao izjavu Kolović je pušten na slobodu.

On kaže da su aktivisti koji su uhapšeni nakon blokade železničke stanice Prokop u Beogradu njegovi prijatelji, te da je razljućen i besan zbog činjenice da je do toga došlo, ali da je dobro da su ih pustili na slobodu.

„Nepravično su osuđeni po kratkom postupku, ali dobro je da se digla graja oko toga i da su danas pušteni“, navodi Kolović.

Podsetimo, trojica aktivista koji su bili uhapšeni u nedelju tokom blokade železničke stanice Prokop u Beogradu, a potom osuđeni na 30, odnosno 40 dana zatvora, pušteni su danas na slobodu. Oni su nakon puštanja na slobodu ocenili da hapšenje pokazuje „nemoć sistema“ i da je taj čin „pokrenuo lavinu koja očigledno ne može da stane“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare