Foto: Printscreen/TikTok/kartonrevolucija

Zbog toga što mu je 11. jula granična policija Srbije zabranila je ulazak u zemlju, Nedim Musić mladi aktivista iz Bosne i Hercegovine je Ambasadi Srbije predao žalbu na odluku o odbijanju ulaska u Srbiju.

Na društvenoj mreži Instagram, na nalogu pokreta „karton revolucija“ objavljena je fotografija Nedima Musića na kojoj se vidi kako u ruci drži dokumenta. Osim fotografije objavljeno je saopštenje:

„Šta ćeš bolan u Srbiji? I neka su ti zabranili ulazak!” – Tako nam poslednjih dana govore režimski botovi sa sve tri strane. Srećom, njihovi glasovi su manjina. Mnogo je više svih nas spremmih za intelektualnu borbu protiv ljudi koji nam uzimaju pravo na budućnost. Nedim je u ambasadu Srbije predao žalbu na odluku o odbijanju ulaska u Srbiju. Verujemo u slobodu, verujemo u ljubav i znamo da ne postoji prepreka koju zajedno ne možemo savladati. Možda je ovo prvi put da je neko u ambasadu Srbije predao žalbu tako da verujemo da će biti i prvi puta da se nekome žalba usvoji. Za slobodu se vrijedi boriti!“, navedeno je u postu, prenosi N1.

Podsećanja radi, granična policija Srbije 11. jula zabranila je ulazak u zemlju Nedimu Musiću, mladom aktivisti iz Bosne i Hercegovine, uz obrazloženje da postoji „negativna procena bezbednosnog rizika“, ali bez ikakvog daljeg objašnjenja.

Musić je tada za Radio Slobodna Evropa naveo da su ga na granici inspektori ispitivali sat vremena.

„U lepom, opuštenom razgovoru sam im objasnio čim se mi u ‘Karton revoluciji’ bavimo – promocijom suživota, mira, borbom protiv nacionalizma i korupcije. Rekli su mi ‘Bravo, svaka čast!’ i – zabranili ulazak u Srbiju“, rekao je aktivista.

„Karton revolucija“ je platforma, kako se navodi na njihovom zvaničnom sajtu, koja okuplja mlade koji ukazuju na neke od negativnih pojava u bosansko-hercegovačkom društvu.

***

BONUS VIDEO – KARTON REVOLUCIJA ujedinila ratne veterane regiona – Adi Selman i Nedim Musić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare