Foto:TV Nova

Adi Selman iz grupe "Karton revolucija" je, komentarišući slučaj odbijanja ulaska u Srbiju njegovom kolegi Nedimu Musiću, upitao kako jedna osoba koja poziva na mir i nenasilje može biti pretnja po nacionalnu bezbednost naše zemlje.

„Suština svega toga je što je kod Nedima režim u Srbiji pokazao jedno novo loše lice. Mi kao pokret promovišemo mir, saradnju, suživot, nenasilje i njemu je zbog tih ideala zabranjen ulazak u Srbiju“, rekao je Selman u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

„Sada se postavlja pitanje da li je pretnja po nacionalnu bezbednost neko ko promoviše mir i suživot i da se okrenemo budućnosti? Očigledno za ove režime to jeste“, dodao je on.

Selman je istakao da je „ovo ozbiljan alarm, pre svega za ljude koji promovišu istinske vrednosti“.

„Ono što je zanimljivo je da ovde nema pravila i tu je velika opasnost za sve nas i naša ljudska prava“, rekao je on.

„Danas je to Nedim, a sutra to može biti bilo ko“, dodao je on.

Podsetimo, aktivisti iz Bosne i Hercegovine Nedimu Musiću granična policija zabranila je juče ulazak u Srbiji. Musić je, inače, deo grupe „Karton revolucija“, čiji član je i Adi Selman, koji je bio jedan od govornika na „svelitijumskom“ saboru u Loznici kada su građani protestovali protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

Grupa „Karton revolucija“ saopštila je da je Musiću juče izdata negativna bezbednosna procena, te mu je odbijen ulazak u Srbiju, kako je ova grupa navela, bez ikakvog konkretnog objašnjenja.

Negativna procena je Musiću izdata nakon, kako su naveli, višesatnog zadržavanja i ispitivanja.

***

BONUS VIDEO – KARTON REVOLUCIJA ujedinila ratne veterane regiona – Adi Selman i Nedim Musić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare